Specialiştii spun că pentru un organism sănătos este importantă alimentaţia echilibrată caloric, consumarea produselor care fac bine, făra a elimina nejustificat anumite produse, cum ar fi cel ...
Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Univers ...
Persoanele care refuză cardul de sănătate vor face dovada calităţii de asigurat pe baza unei adeverinţe care va avea o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea persoanelor respective de ...
Consumată din timpuri preistorice, disponibilă în orice anotimp, fiind una dintre leguminoasele cel mai uşor de digerat, lintea a devenit în zilele noastre un aliment de bază, pe care ar trebui ...
O cercetare publicată recent sugerează că un consum regulat de cafea poate să protejeze de o formă gravă de cancer de piele. Astfel, cei care beau zilnic cel puţin 4 ceşti de cafea au un risc ...
Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănă ...
Lepra rămâne un flagel peren cu cele peste 200.000 de cazuri nou descoperite în lume în fiecare an, precum şi prin consecinţele sale teribile care, potrivit experţilor, ar putea fi prevenite pr ...
Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu danez, dar cercetătorii au declarat că posibilitatea ca o femeie să sufere ...
Vaporii cu nicotină din ţigările electronice pot forma formaldehidă, substanţă care face acest tip de ţigară de 5-15 ori mai cancerigenă decât tutunul, se arată într-un studiu american pre ...
Gesturile tandre sunt benefice pentru sănătate şi, potrivit medicilor şi psihologilor, sunt de ajuns şapte minute de mângâieri şi îmbrăţişări pe zi pentru a fi mai fericit. Căldura uman ...
Persoanele de vârstă mijlocie care consumă zilnic maximum un pahar cu alcool prezintă cu 20% mai puţine riscuri de a dezvolta insuficienţă cardiacă mai târziu în viaţă, potrivit unui studi ...
Piureul din castane, un adevărat elixir, este unul dintre puţinele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt. Datorită aportului imens de vitamine ...
Potrivit experţilor în înfrumuseţare consultaţi de cotidianul britanic, încălzirea centrală este sursa unei întregi serii de probleme pe timpul iernii, scrie dailymail.co.uk.Buzele crăpate s ...
Limba maternă rămâne adânc înrădăcinată în creier, chiar dacă nu mai este vorbită sau dacă a fost uitată, relevă un studiu realizat de psihologi de la Universitatea McGill din Montreal.A ...
Grăsimea din fesele şi coapsele femeilor ajută de dezvoltarea creierului la viitorii lor copii, a conchis profesorul Will Lassek de la Universitatea din Pittsburgh (Pennsylvania). Este răspunsul g ...
Curmalul este un palmier, cunoscut şi apreciat încă din antichitate, fiind privit de către vechii egipteni ca un simbol al fertilităţii şi fiind cultivat în principal pentru fructele sale cu u ...