Persoanele care renunţă la micul dejun de trei ori pe săptămână riscă să consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective şi să se îngraşe aproximativ 13 kilograme într ...
Substanţe întâlnite în mod obişnuit în produse de machiaj şi de igienă, precum şi în ambalajele de alimente, afectează funcţia reproductivă a femeilor şi pot determina apariţia menopauz ...
O înghiţitură de băutură alcoolică declanşează aproape instantaneu în organismul nostru un lanţ de reacţii complexe, prin care corpul încearcă să descompună alcoolul - această substan ...
Originară din China şi Japonia, consumată cu mai bine de 3.000 de ani în urmă, astăzi, alături de orez, grâu, orz şi mei, soia este una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia (Glycine max) ...
Mai multe medicamente care sunt administrate în mod curent măresc riscul de demenţă, inclusiv riscul de dezvoltare a maladiei Alzheimer, la persoanele în vârstă care primesc aceste substanţe ...
Laptele este o sursă importantă de proteine, calciu şi vitamina D, dar studiile nu au demonstrat că ar reduce riscul de fracturi. În plus, consumul exagerat poate duce la anemie sau la obezitate, ...
Specialiştii spun că pentru un organism sănătos este importantă alimentaţia echilibrată caloric, consumarea produselor care fac bine, făra a elimina nejustificat anumite produse, cum ar fi cel ...
Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Univers ...
Persoanele care refuză cardul de sănătate vor face dovada calităţii de asigurat pe baza unei adeverinţe care va avea o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea persoanelor respective de ...
Consumată din timpuri preistorice, disponibilă în orice anotimp, fiind una dintre leguminoasele cel mai uşor de digerat, lintea a devenit în zilele noastre un aliment de bază, pe care ar trebui ...
O cercetare publicată recent sugerează că un consum regulat de cafea poate să protejeze de o formă gravă de cancer de piele. Astfel, cei care beau zilnic cel puţin 4 ceşti de cafea au un risc ...
Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănă ...
Lepra rămâne un flagel peren cu cele peste 200.000 de cazuri nou descoperite în lume în fiecare an, precum şi prin consecinţele sale teribile care, potrivit experţilor, ar putea fi prevenite pr ...
Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu danez, dar cercetătorii au declarat că posibilitatea ca o femeie să sufere ...
Vaporii cu nicotină din ţigările electronice pot forma formaldehidă, substanţă care face acest tip de ţigară de 5-15 ori mai cancerigenă decât tutunul, se arată într-un studiu american pre ...
Gesturile tandre sunt benefice pentru sănătate şi, potrivit medicilor şi psihologilor, sunt de ajuns şapte minute de mângâieri şi îmbrăţişări pe zi pentru a fi mai fericit. Căldura uman ...