Socul este recunoscut, deopotrivă în folclorul românesc şi european, drept plantă de leac şi plantă magică. Nenumărate mituri şi legende despre soc au fost purtate din Orientul Mijlociu şi ...
Să slăbeşti nu este uşor. Există însă anumite „superalimente” care ajută la pierderea în greutate. Acestea acţionează prin stimularea metabolismului organismului şi totodată oferă o ...
Consumul de carbohidraţi, chiar şi în cantităţi mici, este considerat principalul vinovat pentru luarea în greutate. Fie că provin din zahăr, pâine, fructe sau anumite legume, carbohidraţii ...
Fructoza, zahărul găsit în fructe, ar putea duce la creşterea apetitului pentru mâncăruri bogate în calorii, potrivit unor noi cercetări. În timpul unui experiment, ale cărui rezultate au fo ...
Spanacul este o plantă anuală comestibilă care aparţine familiei Amaranthaceae. Este originar din Asia Centrală şi de sud-vest. Experţii susţin că spanacul este incredibil de bogat în substa ...
Fenomenul „binge drinking” - ingerarea rapidă a unor mari cantităţi de alcool - a crescut atât de mult în rândul tinerilor occidentali încât a devenit „îngrijorător”, se arată într ...
Credinţa populară potrivit căreia petele albe de pe unghii sunt cauzate de deficitul de calciu şi că problema poate fi rezolvată prin creşterea aportului de minerale este greşită, dă asigur ...
Cu cât oamenii au studii mai extinse, cu atât fumează mai puţin - confirmă un studiu realizat de INSEE (Institutul Naţional de Statistică şi de Studii economice) din Franţa şi publicat joi. ...
În sezonul cald mulţi aleg să iasă la iarbă verde alături de familie şi prieteni, iar din decor nu poate lipsi... grătarul. Fie că e plin cu mici, cârnaţi, carne de pui sau porc - toate ace ...
Loboda, cunoscută şi sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemţesc de munte, este folosită, încă din antichitate, pentru deosebitele proprietăţi detoxifiante şi antioxidante.
Lobo ...
Pericolul de infarct şi accident vascular cerebral (AVC) creşte considerabil la persoanele cu acest risc, în primele două ore după un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitate ...
Efectul singurătăţii asupra mortalităţii premature este major şi incontestabil, relevă un amplu studiu desfăşurat de cercetători americani, care a confirmat asocierea dintre izolare şi risc ...
Ceaiul de muşeţel, consumat pentru perioade îndelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit unui studiu de mică amploare realizat în Grecia, informează Reuters.
O ...
Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, a declarat vineri la Conferinţa anuală de aterotromboză profesorul doctor Dan Gaiţă, de la Institutul de Boli Cardiovas ...
Singurul mod prin care greutatea corporală poate fi redusă şi apoi menţinută este acela de a schimba, pentru tot restul vieţii, atât obiceiurile alimentare, cât şi pe cele legate de activitat ...
Practicarea intensivă a saunei reduce riscul infarctului de miocard sau de insuficienţă cardiacă - este concluzia unui studiu realizat în Finlanda, ţară în care sauna este o adevărată instit ...