Aproximativ 80% dintre femei suferă tulburări de ordin fizic şi emoţional în perioada ciclului menstrual, cunoscute sub numele de Sindrom Premenstrual (SPM). Niciuna dintre aceste tulburări nu e ...
Pierderea de materie cenuşie din creierul fumătorilor este mai rapidă decât la nefumători, însă procesul este reversibil după oprirea fumatului, cu condiţia ca acest lucru să nu se facă pre ...
Rodia (Punica granatum), cu o concentraţie mare de antioxidanţi, este unul dintre fructele care trebuie consumat cât mai des, în special, în sezonul rece. Arborele ce produce fructele de rodii se ...
Studiul Celibatarii din America, realizat de Match.com, arată că persoanele singure care folosesc multe emoticoane în mesajele scrise pe care le trimit au parte de relaţii intime mai frecvente. La ...
Persoanele care aleargă foarte mult, în sesiuni intensive şi dese, au un risc de deces mai mare comparativ cu cel al persoanelor care au un stil de viaţă sedentar, potrivit cercetătorilor, care ...
Muzica rap ar fi un mijloc bun de a ridica moralul persoanelor depresive datorită mesajelor de speranţă pe care le transmite - este concluzia unui grup de cercetători de la Universitatea Cambridge ...
Conform unor cercetări recente, apariţia şi dezvoltarea agriculturii au dus la transformarea oamenilor din indivizi robuşti în oamenii de astăzi, mult mai firavi şi cu probleme pronunţate ale ...
Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 20 ...
Triptofanul, o substanţă care există în ouă, are capacitatea de a-i face pe oameni să devină mai generoşi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk. ...
Adolescenţii care petrec mult timp în faţa ecranelor dorm mai puţin şi adorm mai greu, potrivit unui studiu efectuat pe un eşantion de 10.000 de tineri norvegieni cu vârste între 16 şi 19 ani ...
Efortul de a striga „Au!” interferă cu mesajele nervoase legate de durere, care se deplasează spre creier, sugerează un studiu recent. Anterior, biologii presupuneau că acest comportament – ...
Reţeaua fast-food McDonald\'s a dezvăluit luna trecută, într-un videoclip, lunga listă de ingrediente care sporesc savoarea miliardelor de bucăţi de cartofi prăjiţi servite zilnic clienţilor ...
Consumul de nuci îmbunătăţeşte concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, susţin oamenii de ştiinţă americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluaţi de D ...
Spre deosebire de vinul roşu, berea a fost mai puţin cercetată pentru potenţialele ei efecte benefice, dar un studiu recent scoate în evidenţă o informaţie neaşteptată: berea conţine o subs ...
Ficatul este considerat \"un organ tăcut\", care nu produce simptome evidente, cu toate acestea există câteva semnale care indică apariţia unei afecţiuni a ficatului.
Semnele unui ficat gras al ...
Cele cinci gusturi de bază sunt dulce, sărat, acru, amar şi umami.O cercetare a arătat că pacienţii în vârstă care şi-au pierdut abilitatea de a simţi gustul umami s-au plâns şi de o pier ...