22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miercuri, grevă de avertisment în spitale
Miercuri, grevă de avertisment în spitale

Miercuri 03 aprilie 2024, în intervalul orar 12:00–13:00, sindicatele afiliate Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vor organiza o grevă de avertisment în unităţile sanitare publice. La această acţiune de protest vor participa membri de sindicat şi alţi angajaţi care au semnat pentru grevă pe listele sindicatelor „Solidaritatea Sanitară”, protestul beneficiind şi de manifestările de solidaritate din partea altor angajaţi, anunţă „Solidaritatea Sanitară”.
"Această acţiune de protest exprimă susţinerea participanţilor pentru revendicările legitime ale angajaţilor din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creşterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflaţiei, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale şi desfăşurarea activităţii în diferite condiţii de muncă, eliminarea gravelor inechităţi salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG nr. 19/2024).
Greva de avertisment este parte a grevei îndreptată împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, acesta fiind declanşată de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” pe fondul refuzului Guvernului de a negocia şi acorda drepturile legitime ale angajaţilor din sănătate.
Organizarea şi desfăşurarea grevei de avertisment este făcută cu respectarea prevederilor legale în privinţa asigurării a celor puţin o treime din activitatea normală şi a funcţionării normale a tuturor serviciilor de urgenţă.  Precizăm că suplimentar faţă de măsurile prevăzute de lege, pentru a proteja atât buna funcţionare a unităţilor sanitare în condiţiile specifice protestului cât şi posibilitatea exercitării efective a dreptului la grevă pentru angajaţii din sănătate, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a solicitat în prealabil Guvernului încheierea unui Acord privind procedura de desfăşurare a grevei în sistemul sanitar, acesta refuzând această procedură suplimentară de protecţie.
În condiţiile indiferenţei demonstrată de guvernanţi faţă de siguranţa pacienţilor şi buna funcţionare a unităţilor sanitare pe timpul grevei, pentru a ne asigura că toţi angajaţii din sănătate sunt corect şi complet informaţi privind acţiunile ce trebuie desfăşurate, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a elaborat şi publicat un document de informare publică numit Decalogul grevei de avertisment, ce conţine instrucţiuni publice privind comportamentul angajaţilor pe perioada grevei de avertisment, informaţiile specifice acestuia fiind transmise pe toate canalele de informare ale organizaţiei", transmite „Solidaritatea Sanitară”.

Citeşte şi „Greva definitivă” a medicilor care efectuează gărzi! O nouă formă de protest anunţată de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”


Articole înrudite