12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roşiile sunt bune nu numai în alimentaţie
Roşiile sunt bune nu numai în alimentaţie
Roşiile sunt extrem de apreciate în salate şi sosuri, iar acum intră în domeniul produselor cosmetice, fiind bune nu doar pentru sănătate, ci şi pentru piele. Ele conţin numeroase elemente nutritive indispensabile organismului, scrie 7sur7.be.
Roşiile au apă, vitaminele A, B şi C, sunt bogate în sodiu, potasiu şi magneziu, precum şi virtuţi hidratante şi antioxidante. Ele sunt însă şi un produs cosmetic 100%, iar firma 'Yes To Tomatoes' a lansat o gamă de îngrijire - curăţare, purificare şi hidratare. Cine nu doreşte totuşi să dea banii pe produse cosmetice cu roşii poate încerca reţete pregătire în casă. Se folosesc, de exemplu, măşti de curăţare ce redau tonusul pielii. Pentru a reduce dilatarea porilor, se amestecă o lingură de suc de roşii cu două picături de lămâie şi se aplică pe faţă cu un tampon. După zece minute, se limpezeşte faţa cu apă rece. Pulpa de roşii tratează şi alte probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre. Este suficientă aplicarea 30 de minute pe zi în zonele cu probleme.
Roşiile s-au dovedit bune şi pentru păr. Ca remediu la mătreaţă şi fire despicate se recomandă aplicarea de suc de roşii după spălare timp de cinci minute. Pentru toate aceste îngrijiri acasă, se aleg roşii bio ca efectele pozitive asupra pielii să nu fie contracarate de resturi de pesticide, încheie 7sur7.be.


Articole înrudite