25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Începe renovarea Palatului Gheorghiu din centrul Galațiului. Restricții și modificări de trafic în zonă
FOTO: Începe renovarea Palatului Gheorghiu din centrul Galațiului. Restricții și modificări de trafic în zonă

Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru renovarea și punerea în valoare a Casei „Simion Gheorghiu” (foto 👆/👇), după ce s-a făcut predarea amplasamentului, anunță Primăria Galați!

Casa „Simion Gheorghiu” a fost construită în urmă cu 100 de ani, iar după renovare ar urma să găzduiască un hub IT, precizează municipalitatea. Este una dintre clădirile emblematice din zona centrală a orașului nostru, care merită să fie pusă în valoare. Ne-am luptat să o preluăm în totalitate, am reușit să obținem și fonduri prin PNRR și iată că în scurt timp vom demara și lucrările. Împreună, salvăm patrimoniul orașului”, declară edilul Ionuț Pucheanu.

În cadrul proiectului, sunt prevăzute în principal următoarele: restaurarea și consolidarea fațadelor dinspre str. Domnească și str. Gamulea care se păstrează; construcția propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc.; realizarea finisajelor interioare și exterioare; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracție; mobilier etc..

Valoarea contractului este de 17.837.082,00 lei fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni. În urma licitației publice, contractul pentru obiectivul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24 – proiectare și execuție” este derulat de către Asocierea Rovis Lider SRL – Servland SRL – Atu Consulting SRL.

ATENȚIE ȘOFERI:
Restricții și modificări de trafic în zonă!

De asemenea, Primăria Galați informează că pentru buna desfășurare a lucrărilor privind realizarea obiectivului „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24”, începând din 7 mai 2024, se vor institui următoarele restricții de circulație pe str. Domnească și str. Nicoale Gamulea:
1. Intersecția dintre str. Nicolae Gamulea și str. Domnească se închide traficului rutier, pentru 20 de luni;
2. Pe durata avizată, se va modifica regimul de circulație pe următoarele străzi/tronsoane de stradă:
- str. Universității, tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Al. I. Cuza, va deveni stradă cu circulație în ambele sensuri;
- str. Nicolae Gamulea, tronsonul cuprins între str. Logofăt Tăutu și str. Al. I. Cuza, va deveni stradă cu circulație în ambele sensuri;
3. Pe străzile/tronsoanele de stradă pe care se revine la circulația în ambele sensuri (adică str. Universității, tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Al. I. Cuza, precum și pe str. Nicolae Gamulea, tronsonul cuprins între str. Logofăt Tăutu și str. Al. I. Cuza) se va monta, pe ambele direcții de deplasare, indicatorul rutier „Oprirea interzisă”;
4. Pe str. Domnească se va circula îngreunat, pe o singură bandă de deplasare către str. Universității, ca urmare a lucrărilor necesare pentru refacerea fundației și îngrădirea clădirii.

Rute ocolitoare recomandate:
- str. Domnească – str. Gării – str. Al. I. Cuza – str. Egalității – str. Navelor;
- str. Domnească – str. Gării – str. Al. I Cuza – str. Fraternității – str. Ion Creangă – str. Lahovary;
- str. Domnească – str. Fraternității – str. Egalității – str. Al. I. Cuza – str. Dogăriei – str. Gării.

❗️Pe durata desfășurării lucrărilor recomandăm ferm conducătorilor de autovehicule să evite oprirea/staționarea autovehiculelor și/sau tranzitarea străzilor Nicolae Gamulea (tronsonul cuprins între str. Logofat Tăutu și str. Al. I. Cuza) și Universității (tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Al. I. Cuza). Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație sau a piloților de dirijare, pe durata derulării lucrărilor”, atenționează municipalitatea.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite