26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Coach Florin Nini va continua colaborarea cu doi jucători români
Coach Florin Nini va continua colaborarea cu doi jucători români

Suporterii baschetului din oraşul nostru sunt interesaţi şi aşteaptă veşti de la CSM Galaţi, echipă ce ne va reprezenta oraşul în Liga Naţională. Antrenorul Florin Nini alături de conducerea administrativă caută cele mai bune soluţii în această perioadă pentru a forma un lot cu care să nu se facă de râs din toamnă în confruntările cu granzii campionatului: U BT Cluj Napoca, CSM Oradea, CSU Sibiu, etc.
Astfel, Vlad Negoiţescu, un jucător important în angrenajul echipei în ultimul sezon, a decis să continue la gruparea din oraşul de la Dunăre. Negoiţescu, 29 ani, 204 cm, evoluează pe poziţia 3-4 şi a jucat 19 meciuri în campionatul scurtat de pandemie cu următoarele medii statistice: 10,4 puncte, 4,5 recuperări, 1,3 assists, 1,4 intercepţii, 0,4 capace în cele 23,9 minute pe meci pentru 12,3 indice de eficenţă. „Nego” a realizat procentajele: 52,9% la 2 puncte, 40,5% la 3 puncte şi 75% la linia de fault.
În aceeaşi situaţie se află şi George Alexandru Vlad, 20 ani, care anul trecut a cucerit titlul de campiona cu CSM Galaţi la categoria Under 20. În sezonul 2019-2020, Vlad a realizat ca medii statistice în cele 19 partide: 6,4 puncte, 2,5 recuperări, 3 pase decisive în aproape 23 minute pe meci. Alex a avut 58,5% la aruncări de 2 puncte, 34,4% la cele de la 3 puncte şi 58,3% la libere pentru 8,5 eficienţă.
De asemenea, a fost parafat şi un transfer nou, este vorba de Rareş Ardelean, 19 ani, care a fost adus de la CSM Sighetu Marmaţiei. Din lotul echipei gălăţene mai face parte şi Marius Ciotlăuş, jucător transferat de la BCM U FC Argeş Piteşti.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite