04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Danubius este în creştere
Danubius este în creştere
La Braşov s-a ţinut sâmbătă şi duminică cea de-a VII-a ediţie a Memorialului Dumitru Colibaşi la handbal feminin. Un turneu puternic, la care au participat trei formaţii din Liga Naţională: HC Danubius Galaţi, HC Zalău şi ASC Corona Braşov şi una din Divizia A: HC Alba Sebeş. Echipa gălăţeană şi-a atins obiectivul fixat pentru actuala perioadă de pregătire, înregistrând un bilanţ echilibrat: o victorie, o remiză şi o înfrângere şi, deşi este mai puţin important, locul III în clasamentul final.
„Fără îndoială, a fost cel mai util turneu pe care l-a avut noua noastră echipă. Mi-am dat seama cât de important a fost cantonamentul de la Predeal, jucătoarele sunt bine pregătite fizic şi de la meci la meci potenţialul şi forţa lor de joc a fost în creştere. După revenirea de la munte, am efectuat numai 2-3 antrenamente şi am schimbat tactica, ne-am axat pe faza de atac. Sunt mulţumită că ne-au ieşit schemele şi combinaţiile pe care le-am propus. Mai avem carenţe în apărare, o să le înlăturăm şi pe acestea în timpul pe care-l avem până la reluarea campionatului. Mă bucur că a început să se contureze un prim 7, să vedem şi jucătoarele din străinătate care trebuie să sosească zilele următoare, şi cu multă muncă trebuie să ieşim la suprafaţă”, ne-a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
HC Danubius a înregistrat rezultatele: 29-40 (14-19) cu ASC Corona Braşov, 35-29 (17-15) cu HC Alba Sebeş, 32-32 (10-19) cu HC Zalău. Lotul folosit: Cristina Bobeică, Daniela Ancerencu - Daciana Curtean (6 goluri), Cătălina Cioaric (10), Iryna Glibko (30), Yaroslava Burlachenko (9), Iulia Zaremba (10), Delia Mărginean (10), Mihaela Pătuleanu (8), Irina Lazarin (7), Carmen Gheorghe (6), Maricica Trandafir, Irina Başa, Alexandra Dodan. Nu a făcut deplasarea Ramona Ciontu, care acuză dureri la genunchi.
Danubienele vor avea un program dens pe acest final de an. După două zile libere, gălăţencele au revenit la antrenamente pe 26 decembrie, pentru ca pe 28 şi 29 decembrie să participe la turneul amical de la Brăila, alături de: HCM Roman, CSM Ploieşti şi HC Dunărea Brăila. Programul echipei noastre: vineri - cu Dunărea Brăila (ora 9.30) şi cu CSM Ploieşti (ora 17.00); sâmbătă: cu HCM Roman (ora 10.00).


Articole înrudite