23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alegeri 2024 | Rezultate provizorii: PNL Galaţi, marele perdant al acestor alegeri locale
Alegeri 2024 | Rezultate provizorii: PNL Galaţi, marele perdant al acestor alegeri locale

În dimineaţa zilei de luni, 10 iunie 2024, au fost anunţate primele rezultate provizorii la scrutinul din data de 9 iunie 2024. Primarul PSD al municipiului Galaţi în funcţie a obţinut un scor de 64,83%, iar pe locul 2, aşa cum anunţam din noaptea alegerilor, s-a clasat Doru Căstăian (PACT Galaţi) cu 8,15%, urmat de Daniela Simona Vreme (AUR) cu 6,35%; Daniela Şarpe (Alianţa Dreapta Unită) - 5,74%, Onuţ Atanasiu (PNL) - 5,26%. Restul candidaţilor au obţinut sub 5%.
Voturile acordate de gălăţeni candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, potrivit rezultatelor provizorii, sunt: Costel Fotea (PSD) a obţinut 62,52% din sufragii, urmat de George Stângă (PNL) cu 17,35%, Marian Toniţă (AUR) cu 6,94% şi Nicolae-Petrişor Potec (Alianţa Dreapta Unită) - 5,12%.
Având în vedere datele provizorii din acest moment, cele mai multe mandate de consilier local al municipiului Galaţi sunt obţinute de PSD, după care urmează PACT, PNL, AUR şi Alianţa Dreapta Unită - 8,15.
În schimb, Consiliul Judeţean Galaţi va fi format din reprezentanţii a doar 3 partide: PSD - cu cele mai multe mandate, PNL - 18,06 şi AUR.

Citeşte şi «Nu mai vreau, nu mai vin de acum, mi-a ajuns!» Membrii din secţiile de votare din Galaţi sunt la limita oboselii


Articole înrudite