21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cimitirul „Eternitatea” se pregăteşte de modernizare
Cimitirul „Eternitatea” se pregăteşte de modernizare

Starea cimitirelor din Galaţi naşte nemulţumiri de ani de zile. Aleile sunt pline de gropi, clădirile administraţiilor sau clopotniţele prezintă urme vizibile de degradare, iar gardurile arată jalnic. Unul dintre cele mai vechi cimitire din Galaţi, dar şi cel mai aglomerat, este „Eternitatea”. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 21,21 hectare şi a fost dat în folosinţă în anul 1880, iar clopotniţa a fost construită în anul 1941. Clădirea administrativă care deserveşte acest cimitir se află într-o stare avansată de degradare: fisuri în pereţi, desprinderi de tencuilă, acoperiş prin care plouă. Despre grupuri sanitare la un nivel acceptabil nici nu poate fi vorba, iar iluminatul este aproape inexistent.

Deşi gălăţenii se plâng de ani de zile de neajunsurile din cimitirele din Galaţi, abia acum Primăria municipiului Galaţi demarează procedurile privind modernizarea Cimitirului „Eternitatea”. În acest context, municipalitatea a lansat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) licitaţia privind achiziţia de servicii de proiectare - faza DALI pentru obiectivul „Modernizare Cimitir Eternitatea” cu o valoare estimată de 126.000 lei.

Proiectul va cuprinde cel puţin următoarele lucrări: reabilitarea sediului administrativ şi a clopotniţei, modernizarea şi extinderea grupurilor sanitare, reparaţia şi extinderea instalaţiei de iluminat, dar şi a celei de canalizare şi apă, reparaţii capitale la gardul împrejmuitor, dar şi reparaţii ale carosabilului şi aleilor din incintă. În plus, se vor amenaja platforme betonate pentru colectarea deşeurilor, se vor construi spaţii de vânzare a florilor, lumânărilor şi tuturor materialelor necesare pomenirii şi se vor monta şi camere de supraveghere.


Articole înrudite