Începe campania de vaccinare antigripală gratuită. 50.000 de doze de vaccin ajung la Galaţi Recomandat

Luni, 23 Septembrie 2019 16:48
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că s-a dat startul campaniei de vaccinare antigripală gratuită în sezonul 2019-2020. Au fost achiziţionate de către MS 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Deja, a anunţat MS, primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.

"Din acestea, la Galaţi au ajuns 1.680 de doze vaccine antigripal pentru imunizarea personalului sanitar şi urmează să ajungă şi 50.520 de doze de vaccin antigripal. O parte a acestora se va utiliza pentru imunizarea personalului din Armată şi MAI, iar 49.957 de doze vor ajunge la medicii de familie prin Direcţia de Sănătate Publică pentru imunizarea populaţiei la risc", a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu