22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Debranşaţi cu excavatorul
Debranşaţi cu excavatorul
Acţiune de amploare a poliţiştilor şi jandarmilor gălăţeni pe strada Garofiţei. La cererea Combinatului siderurgic, poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi şi însoţiţi de lucrători ai Combinatului, au început debranşarea celor care consumau ilegal energie electrică. Unii dintre localnici se plângeau că au contracte, dar că plătesc pentru alţii, branşaţi ilegal. Alţii recunosc cu seninătate că nu au plătit curentul de 7 ani şi că s-au branşat ilegal deoarece nimeni nu a venit să îi branşeze.
La acţiune au participat peste 60 de jandarmi şi poliţişti şi alte câteva zeci de muncitori de pe platforma Combinatului, care au descins de dimineaţă şi au început cu excavatorul debranşarea celor care consumau ilegal curent de la Combinat. Unii dintre localnici se jurau că au contracte, dar autorităţile susţin că acestea sunt expirate. Cei debranşaţi dau vina fie pe Combinat, fie pe Primărie că îi lasă ai nimănui. 50 de persoane au primit ieri dimineaţă vizita neplăcută a celor care i-au debranşat. Poliţiştii au găsiseră însă un singur contract valabil, restul erau fie expirate, fie false. „Suntem 50 în toată zona. M-au pus să dau declaraţii şi m-au debranşat deoarece spun că nu am contract. Dar eu am cu cei de la Combinat, de când m-am mutat aici, din 2006”, spunea Romică Svalea, unul dintre locuitorii zonei care primiseră ieri dimineaţă vizita debranşatorilor. Alţi locatari ai străzii recunosc senin că s-au branşat singuri şi nu au plătit curentul consumat de 7 ani. Dar nu e vina lor, ci a celor care nu le-au primit şi rezolvat mai repede cererile pe care, susţin ei, le-au trimis. Femeile se plângeau şi că, înainte de alegeri, li s-a promis marea cu sarea, dar au rămas tot fără curent legal şi fără acte pe case. „Noi am făcut cerere, am dus un contract, dar nu au venit să ne ia banii. Din 2005 am cumpărat şi contorul şi degeaba. Ne duceam la poarta Combinatului şi nu aveam unde să plătim. Aşa că am stat aşa şi ne-am branşat singuri. Nu e vina noastră, că noi tot am aşteptat să intrăm în normal”, spunea Georgeta Cujbă, o altă locatară din zonă.
Doar în prima parte a acţiunii, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale. „Acţiunea poliţiştilor şi jandarmilor gălăţeni a vizat verificarea legalităţii branşamentelor locuinţelor din zonă la reţeaua electrică a Combinatului. Până acum s-au întocmit 7 dosare penale pentru furt de current electric”, a declarat cms. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi. Localnicii de pe stradă se plâng că acum vor rămâne pe întuneric.

Articole înrudite