25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Cea mai veche şcoală din oraş a fost modernizată cu bani europeni - GALERIE FOTO
Galaţi: Cea mai veche şcoală din oraş a fost modernizată cu bani europeni - GALERIE FOTO

Primăria municipiului Galaţi informează că s-au încheiat lucrările pentru modernizarea uneia dintre cele mai vechi şcoli din oraş, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.
„Construită în urmă cu peste 100 de ani, Şcoala nr. 16 a primit un aspect modern, precum şi dotările necesare. Avem la Galaţi un adevărat record de investiţii în educaţie şi vom continua în aceeaşi linie, pentru viitorul copiilor”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Principalele lucrări derulate la Şcoala nr. 16 au vizat termoizolarea pereţilor exteriori; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplariei exterioare şi interioare; reabilitarea aleilor şi a zonei de teren de sport; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianţă şi gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spaţiile de învăţământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, s-au asigurat şi dotările necesare (calculatoare, videoproiectoare etc.).
Proiectul de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 16 - Corp C1, este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuţia de la bugetul local este de 600.000 de lei.
Şcoala Gimnazială nr. 16 este situată în municipiul Galaţi, strada Arieşului, nr. 8, în zona Pieţei Centrale. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1908.
Primăria municipiului Galaţi derulează investiţii importante în educaţie. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană au fost modernizate 17 grădiniţe, şcoli şi licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unităţi de învăţământ.
Cele două creşe existente au fost modernizate şi există proiecte în diferite stadii pentru construcţia a cinci creşe noi.
De asemenea, Primăria municipiului Galaţi are în plan derularea de investiţii pentru alte 15 grădiniţe, şcoli şi licee. Investiţiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.
În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanţare în cadrul PNRR prin care toate unităţile de învăţământ din oraş vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. GALERIE FOTO, mai jos!


Articole înrudite