19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De acum, gălăţenii din Fileşti şi Barboşi au reţea de apă şi canalizare! Primăria și Apă Canal anunță finalizarea lucrărilor
De acum, gălăţenii din Fileşti şi Barboşi au reţea de apă şi canalizare! Primăria și Apă Canal anunță finalizarea lucrărilor

Primăria municipiului Galaţi şi operatorul regional Apă Canal informează că s-au finalizat lucrările de extindere a reţelei de apă şi de canalizare în cartierele Barboşi şi Fileşti.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Este încă un obiectiv îndeplinit pentru că am devenit unul dintre puţinele oraşe racordate aproape în întregime la reţeaua de apă şi canalizare. Suntem la un procent de circa 99% din acest punct de vedere. Fiecare cartier al oraşului nostru este important, iar pentru gălăţenii de la Fileşti şi Barboşi este cu siguranţă o veste bună pentru că vorbim de accesul la servicii de bază. În ultimii ani avem un adevărat record de investiţii derulate în diferite zone ale Galaţiului pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare”.
Astfel, în cartierul Barboşi s-au realizat 5,7 km de reţele de apă potabilă, 7,7 km de reţele canalizare, dar şi 3 noi staţii de pompare a apei uzate. În cadrul reţelei de distribuţie s-au realizat circa 150 de branşamente, cămine, hidranţi, subtraversari drumuri, dar şi 7 cămine de monitorizare a presiunii, a debitului şi a concentraţiei de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanţă a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branşamente contoare electromagnetice cu citire la distanţă.
În cartierul Fileşti s-au realizat 4,5 km reţele apă potabilă, 5,2 km reţele canalizare şi 3 staţii de pompare a apei uzate. În reţeaua de distribuţie s-au executat circa 230 de branşamente, cămine, hidranţi, subtraversări drumuri, precum şi 7 cămine de monitorizare a presiunii, debitului şi concentraţiei de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanţă a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branşamente contoare electromagnetice cu citire la distanţă.
Lucrările fac parte din contractul derulat de operatorul Apă Canal - „GL-CL-01 – Alimentare cu apă şi canalizare în Aglomerările Galaţi şi Smârdan”, în cadrul căruia sunt cuprinse şi alte zone din municipiul Galaţi. Valoarea contractului este de 36,3 milioane de euro fără TVA.
Contractul face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Galaţi în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul judeţului Galaţi de către SC APĂ CANAL SA, având ca beneficiari 22 de unităţi administrativ-teritoriale. În cadrul proiectului, municipiul Galaţi beneficiază de lucrări de circa 26 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea sistemului de apă şi canalizare, transmite Primăria municipiului Galaţi şi Apă Canal Galaţi.


Articole înrudite