13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sărbători de 200.000 euro pentru gălăţeni! Evenimente de Sf. Andrei, Crăciun şi Revelion
Sărbători de 200.000 euro pentru gălăţeni! Evenimente de Sf. Andrei, Crăciun şi Revelion

Primăria municipiului Galaţi se pregăteşte să aducă veselie şi culoare în oraş pe perioada sărbătorilor de iarnă. În acest sens a lansat o procedură de achiziţie directă pentru servicii de organizare a festivalului „Feerie de Iarnă” la o valoare estimată de 1.000.000 lei fără TVA, adică 200.000 euro.

Municipalitatea doreşte ca organizatorul să ofere gălăţenilor activităţi şi evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, în perioada 30 noiembrie 2023 - 8 ianuarie 2024. În acest interval, vor fi organizate „Sărbătorile de Sf. Andrei”, „Târgul de Crăciun - Orăşelul lui Moş Crăciun” şi „Revelionul 2024”.

Pentru „Sărbătorile de Sf. Andrei” se vor organiza în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, pe Faleza Superioară a Dunării, unde vor avea loc spectacole folclorice, concerte de muzică uşoară şi de petrecere cu artişti renumiţi, dar şi un târg tradiţional cu cel puţin 80 de pavilioane. Programul artistic ar trebui să fie compus din muzică populară, de petrecere cu un număr de 12 artişti sau formaţii aleşi din următorii: Lupii lui Calancea, Codrii Neamului, Marcel Pavel, Diana Matei şi taraful Cleante, Nemuritorii, Ro-Mania, AZZA, Marius Zorilă şi Lavinia Goste, Fetele din Botoşani, Alex Martari, Elena Gheorghe, Ionuţ Galani, Matilda Pascal Cojocăriţa, Theo Rose, Raluka&Balkanic Project, Freestay, Amna, Oana Radu, Mira, Machidonia, Georgiana Lobonţ, Pepe şi Andia.

„Târgul de Crăciun - Orăşelul lui Moş Crăciun” se va desfăşura în Grădina Publică, timp de mai bine de o lună de zile, adică începând din data de 30 noiembrie şi se va încheia pe 7 ianuarie 2024. Şi aici vor fi amplasate căsuţe cu produse tradiţionale, dar şi o roată panoramică de minim 22 metri înălţime, un patinoar în aer liber, un carusel pentru copii. Atmosfera se vrea a fi întregită de spectacole pentru copii şi familie, asigurate de cel puţin 6 artişti precum: Paula Seling, Ion Paladi, Surorile Suzana şi Daciana Vlad, Vlăduţa Lupău, Narcisa Suciu, Ducu Bertzi, Paula Hrişcu, Ionuţ Fulea, Fuego, Andra, Marius Ciprian Pop, Raul, Ion Paladi, dar şi alţi artişti propuşi de organizator.

Sosirea lui Moş Nicolae va fi organizată în seara zilei de 5 decembrie, urmată de sosirea lui Moş Crăciun când va avea loc distracţie mare, căci vor fi oferite copiilor 300 de pungi cu pulbere colorată biodegradabilă ce vor fi aruncate sincron în aer, după care va fi organizată şi o defilare cu o fanfară de Moşi Crăciuni urmaţi de alţi 100 de moşi. Nelipsit va fi şi Autobuzul lui Moş Crăciun. Organizatorul va împărţi zilnic copiilor din Galaţi, în perioada 21 - 23 decembrie, cel puţin 200 de pachete cu dulciuri şi jucării.

De Revelion vor fi organizate programe artistice cu toate genurile muzicale, asigurate de DJ/de cel puţin 4 ore, în trei zone din oraş. În aceleaşi zone vor avea loc şi focuri de artificii.


Articole înrudite