19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
164 de profesori aşteaptă validarea pe posturi de directori sau adjuncţi
164 de profesori aşteaptă validarea pe posturi de directori sau adjuncţi

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, din cei 212 profesori care au participat, pe 20 octombrie, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct al unităţilor şcolare din judeţul Galaţi, au trecut cu bine prin toate etapele de selecţie (probă scrisă, CV şi interviu) doar 164. Astfel, din cei 212 profesori care au dat proba scrisă, doar 175 au fost admişi, restul de 37 fiind respinşi, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.
Potrivit instituţiei, după proba scrisă a urmat, în perioada 17 octombrie-17 noiembrie, evaluarea CV-urilor şi susţinerea interviurilor. Din cei 175 de profesori care trecuseră cu bine de proba scrisă, doi nu s-au mai prezentat la prezentarea CV-urilor şi la susţinerea inteviurilor, iar după evaluarea CV-urilor, au fost selectaţi 164 de profesori, mai informează Inspectoratul Şcolar Judeţean. Sursa citată mai informează că nu s-a depus decât o singură contestaţie. “Validarea în Consiliul de Administraţie al Insectoratului Şcolar Judeţean a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la MENCŞ va avea loc pe 16 decembrie”, mai informează sursa citată, adăugând că numirea directorilor şi adjuncţilor se realizează prin decizia inspectoratului în termen de 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului, pentru o perioadă de 4 ani.
În momentul de faţă, din cele 198 de şcoli cu personalitate juridică din judeţul Galaţi, în jur de 50 de şcoli nu au director şi/sau director adjunct, fiind vorba fie de şcoli la care candidaţii fie nu au promovat exemenele, fie nu s-au înscris la aceste examene (potrivit deciziilor Ministerului Educaţiei, ei nu mai pot deţine funcţiile de conducere), fie sunt şcoli ai căror directori au promovat examenul dar au optat pentru conducerea altor unităţi de învăţământ.
Pentru toate aceste cazuri, conducerile vor deveni vacante şi se va asigura o conducere interimară (prin detaşare), până când Ministerul Educaţiei va anunţa o nouă dată pentru organizarea examenelor de ocupare  a posturilor de directori şi directori adjuncţi.


Articole înrudite