29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
200.000 lei pentru camere video la intrările în judeţ
200.000 lei pentru camere video la intrările în judeţ

Potrivit unui proiect iniţiat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), din cadrul CJ Galaţi, în luna mai a acestui an ar putea demara instalarea de camere video de supraveghere la graniţa judeţului Galaţi cu celelalte judeţe învecinate. Proiectul va fi finanţat de Consiliul Jueţean Galaţi, care a alocat, pentru acest lucru, 200.000 de lei, în proiectul de buget pe 2015. Gest pentru care şeful ATOP Galaţi, Dorin Butunoiu (PSD), a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa (PSD), o ocazie rară şi binevenită, având în vedere că între cei doi, în ultimele şedinţe CJ, au avut loc tot felul de schimburi de replici dure.
“Ţin să vă mulţumesc pe jumătate pentru că aţi dat importanţă solicitării ATOP de a realiza proiectul pilot unic în ţară «Monitorizare video la graniţa judeţului Galaţi». Vă mulţumesc pe jumătate, pentru că ATOP a avut şi alte proiecte pentru care a solicitat finanţare din partea CJ, dar nu a primit, însă, repet, proiectul de monitorizare video este important pentru comunitate şi vă mulţumesc pentru că îl sprijiniţi”, a declarat Dorin Butunoiu.
Potrivit şefului ATOP, camerele video vor fi instalate la limita judeţului Galaţi cu Brăila, Vrancea şi Vaslui, dar şi la punctul de trecere Bac, acolo unde este limita judeţului Galaţi cu judeţul Tulcea.
„Utilitatea acestor camere este diversă. De pildă, când avem o situaţie extremă – zăpezi mari, iar comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă stabilieşte că se închide traficul rutier. Prin intermediul camerelor putem vedea imediat dacă s-a închis traficul rutier şi chiar dacă sunt probleme cu maşini blocate în zăpadă. Astfel, vom putea interveni mai repede. O altă utilizare a camerelor este cea legată de furturile de autovehicule. Imaginile video cu un autovehicul furat pot fi transmise Poliţiei. În plus, putem să avem o dimensiune economică a judeţului Galaţi, monitorizând autovehiculele de marfă care intră şi ies din judeţul nostru” a declarat Dorin Butunoiu.
Potrivit acestuia, până în luna aprilie ar putea prezenta CJ-ului proiectul, urmând ca din luna mai acesta să fie implementat, durata lucrărilor fiind estimată de şeful ATOP la maxim două luni.


Articole înrudite