02 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A început „Festivalul Inimii” de la Galaţi! Programul activităţilor
A început „Festivalul Inimii” de la Galaţi! Programul activităţilor

Pentru a marca „Ziua Mondială a Inimii”, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, la Galaţi se va desfăşura cea de-a VI-a ediţie a „Festivalului Inimii”, organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi!

Astfel, astăzi, 29 septembrie, va avea loc conferinţa „Sănătatea Inimii Tale. Cum prevenim bolile cardiovasculare?”, iar pe 30 septembrie şi 1 octombrie, la Galaţi, pe Faleza Dunării şi terenurile Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret vor avea loc competiţii de alergare, ciclism, baschet 3x3, şah şi fotbal.

Din păcate, din ce în ce mai mulţi oameni suferă de boli cardiovasculare. De aceea, Consiliul Judeţean Galaţi a investit în ultimii ani în dezvoltarea cardiologiei intervenţionale, iar astăzi, la Galaţi, putem vorbi de peste 1000 de coronarografii realizate şi peste 700 de stenturi şi stimulatoare cardiace montate. Mai mult, lucrăm intens şi pentru amenajarea unei secţii moderne de cardiologie intervenţională. Pentru a menţine sănătatea inimii, mişcarea şi alimentaţia au un rol foarte important. De aceea, ne-am alăturat şi noi acestui eveniment, care promovează sportul şi un stil de viaţă sănătos. Prevenţia este cel mai bun tratament pentru sănătatea inimii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

! Mai multe informaţii despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.festivalulinimii.com. La aceste competiţii nu există limită de vârstă şi nici taxă de participare. Persoanele sub 18 ani vor participa/veni însoţite de un adult (tutore legal/părinte/profesor de sport/diriginte etc.).

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR, MAI JOS!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite