17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Doi gălăţeni au reuşit rara „performanţă” de a comite nenumărate furturi pe teritoriul Austriei şi a de a reveni nestingheriţi în România. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg pentru Gelu Boghici şi Paul Florin Bulgaru, deoarece autorităţile austriece i-au identificat pe autorii spargerilor şi au cerut justiţiei gălăţene să îi extrădeze pe cei doi pentru a fi judecaţi pentru furt calificat şi constituire a unui grup infracţional în vederea comiterii de infracţiuni.
Gelu Boghici are un palmares impresionant în materie de furturi în Austria. Conform anchetatorilor austrieci, acesta a comis nu mai puţin de 14 furturi, pe lista bunurilor sustrase numărându-se roţi de cablu din cupru, unelte, motorină, spargeri de automate pentru diverse băuturi şi computere. Boghici a dat marea lovitură după ce a sustras bunuri şi bani în valoare de peste 75.000 de euro la un singur furt, la o altă spargere acesta punând mâna pe maşini, cabluri din cupru şi cauciuri în valoare de 27.000 de euro.
Paul Florin Bulgaru a fost complice cu Gelu Boghici la cinci dintre furturile la acesta din urmă a participat. Gălăţeanul nu poate spune totuşi că s-a făcut de ruşine după ce a fost complice la sustragerea dintr-o lovitură de bunuri (unelte, cabluri din cupru), a căror valoare depăşeşte 21.000 de euro.
Cei doi au fost prezentaţi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi cu propunere de extrădare în Austria pentru a fi judecaţi, instanţa dându-şi avizul în acest sens. Interesant de amintit este că şi cei doi infractori şi-au dat acordul de a fi transferaţi în Austria. Este o formă de extrădare simplificată, ţinând cont că este vorba de ţări din spaţiul comunitar, fiind practic o cerere de transfer din partea autorităţilor austriece pentru a fi judecaţi în această ţară. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să petreacă peste 10 ani într-o închisoare austriacă. Cât despre banii şi bunurile sustrase, rămâne ca justiţia austriacă să stabilească dacă măcar o parte mai poate fi recuperată.


Articole înrudite