26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru Galaţi: 30 de ani trăiţi în plin miracol montan
Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru Galaţi: 30 de ani trăiţi în plin miracol montan

Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru Galaţi a împlinit, anul acesta 30 de ani, de existenţă definiţi simplu: Istoria unei pasiuni. Întâlnirea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Clubului de Turism Alpestru Galaţi a fost emoţionantă şi plină de bucurie. S-au depănat amintiri, s-au povestit întâmplări amuzante şi s-au propus noi drumeţii. Clubul Alpestru, ca şi alte asociaţii de turism montan, încearcă să aibă grijă de acest tezaur care este muntele.

Membrii clubului au marcat parcuri naţionale, rezervaţii ştiinţifice,  trasee turistice şi au participat la refacerea de refugii montane.Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru Galaţi a împlinit, anul acesta 30 de ani, de existenţă definiţi simplu: Istoria unei pasiuni. Întâlnirea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Clubului de Turism Alpestru Galaţi a fost emoţionantă şi plină de bucurie. S-au depănat amintiri, s-au povestit întâmplări amuzante şi s-au propus noi drumeţii. Clubul Alpestru, ca şi alte asociaţii de turism montan, încearcă să aibă grijă de acest tezaur care este muntele. Membrii clubului au marcat parcuri naţionale, rezervaţii ştiinţifice,  trasee turistice şi au participat la refacerea de refugii montane.De asemenea au ecologizat zone din munţi şi au plantat arbori călăuziţi de deviza: „Să nu ne uităm izvoarele!”. Acţiunile s-au desfăşurat în masivele: Făgăraş, Bucegi, Penteleu, Ciucaş, Ceahlău, Retezat şi Pădurea Gârboavele. Clubul a participat la diferite evenimente cum ar fi: Earth Day, Ecotopia (tabăra ecologică internaţională), Ziua Mediului, Ziua Apei, conferinţe WWF, congrese, simpozioane şi tabere în Austria, Luxemburg, Bulgaria şi Germania.Membrii organizaţiei au drumeţit în peste o sută de masive muntoase din Munţii Carpaţi, Alpi, Dolomiţi, Alpi Dinarici, Muntele Olimp sau Munţii Stâncoşi. Copleşiţi de frumuseţea tradiţiilor membrii organizaţiei au promovat agroturismul în toate zonele ţării. Membrii săi mai practică cicloturismul, turismul nautic, schiatul s.a. S-a participat la: Serbările Zăpezii şi Chalenge Day. La concursurile de turism sportiv clubul s-a găsit de regulă pe podiumul premianţilor. S-au câştigat trofee la Ştafeta Munţilor, Cupa României şi Lira Carpatină.

”Asociaţia organizează cursuri de turism montan şi oferă servicii de ghizi. Promovează drepturile profesionale ale membrilor care sunt: ghizi în turism, specialişti în protecţia mediului, alpinişti, manageri în turism, propietari de pensiuni etc. Am drumeţit pe crestele înalte şi am explorat peşteri. Am ascultat muzica naturii şi am povestit-o pe a noastră la foc de tabăra în acorduri de chitară. Pentru a ne bucura de farmecul incontestabil al naturii am înţeles că trebuie să respectăm legile scrise şi nescrise ale muntelui şi că trebuie să nu ne uităm izvoarele, pentru că noi înşine suntem natură! Alpestru e o stare de spirit!”, a declarat preşedintele clubului, Ion Zahiu.


Articole înrudite