25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Bolnavi şi costelivi, 2 metişi de Amstaff salvaţi de poliţişti la Griviţa
FOTO: Bolnavi şi costelivi, 2 metişi de Amstaff salvaţi de poliţişti la Griviţa

În data de 06 aprilie 2024, în baza planului de acţiune privind informarea cetăţenilor din comuna Griviţa, judeţul Galaţi, cu privire la obligaţiile deţinătorilor de animale, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru două exemplare canine, metişi de Amstaff, care prezentau semne vizibile de înfometare.
Aceştia erau bolnavi şi costelivi, motiv pentru care au fost preluaţi de urgenţă şi predaţi unui adăpost de animale autorizat sanitar veterinar, care are încheiat contract de colaborare cu un cabinet veterinar. Exemplarele canine vor primi atenţia şi îngrijirea necesară, iar ulterior vor fi sterilizate şi date spre adopţie.
De asemenea, deţinătorul celor două exemplare canine a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cât şi pentru nerespectarea obligaţiilor unui deţinător de animale, conform Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.
Totodată, deţinătorul va putea solicita intrarea în posesia animalelor, după expirarea termenului de 45 de zile, numai după achitarea costurilor acţiunilor sanitar veterinare aplicate animalelor şi a celor de cazare şi hrănire, transmite IPJ Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite