18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Excursie pentru copiii de la Centrul Sf. Antonie cel Mare din Galaţi
FOTO: Excursie pentru copiii de la Centrul Sf. Antonie cel Mare din Galaţi

În data de 26 iulie 2023, Centrul de zi pentru copii << Sfântul Antonie cel Mare >> a organizat o excursie la mănăstirile Buciumeni, Sihastru şi Tudor Vladimirescu.
Evenimentul, la care au participat 27 de copii, 13 vârstnici şi 4 cadre specializate ale centrului de zi, face parte din programul eparhial de tabere pentru tineret << Vacanţa din pridvorul Bisericii >>, desfăşurat în această vară în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Primul popas a fost făcut la Mănăstirea Buciumeni, unde copiii s-au închinat la sfintele icoane, au înălţat rugăciuni către Dumnezeu şi au aprins lumânări. La Altarul de vară din mijlocul pădurii, au primit informaţii despre istoricul mănăstirii, după care s-au bucurat de jocurile în aer liber şi plimbările în natură.
Următorul loc vizitat a fost Mănăstirea Sihastru, ctitorită în anul 1748 de către boierul Sandu Şendrea şi călugărul sihastru Sebastian, cel dintâi stareţ al obştii monahale - de unde provine şi numele mănăstirii. Aici, copiii au avut bucuria de a vizita colecţia muzeală de icoane, cărţi de cult, veşminte şi obiecte bisericeşti cu valoare de patrimoniu.
În drumul lor spre Galaţi, copii au poposit şi la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, unde au avut posibilitatea de vizita ansamblul monahal şi de a vedea crucea de lemn cu care a fost însemnat locul Sfântului Altar.
La final, gazdele i-au servit pe cei mici cu fructe şi dulciuri.
Cu inimile pline de har şi de frumos, copiii au promis că vor păstra mereu amintirea acestui pelerinaj şi se vor strădui să dobândească cât mai multe virtuţi mult folositoare în viaţă, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite