27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Bărbat căutat de autoritățile olandeze, depistat cu ajutorul aplicației E-DAC (VIDEO)
Galați: Bărbat căutat de autoritățile olandeze, depistat cu ajutorul aplicației E-DAC (VIDEO)

În cursul nopții de ieri, 30 martie 2024, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, în timpul desfășurării activităților de serviciu pe raza localității Independența, din județul Galați, au efectuat semnal regulamentar de oprire, pentru control, conducătorului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza.
După prezentarea documentelor de către bărbatul aflat la volan, s-a stabilit că acesta are vârsta de 45 de ani și este de cetățenie olandeză.
Întrucât, în urma verificării și în aplicația E-DAC, a rezultat că față de persoană a fost emisă de către autoritățile din Olanda o alertă Schengen, acesta a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, pentru clarificarea situației.
Polițiștii au stabilit că față de bărbat era emisă o alertă de depistare și reținere, din anul 2019, pentru comiterea unei infracțiuni de înșelăciune în statul său natal, în anul 2016 și mai avea de executat un rest de 190 de zile de arest în legătură cu această infracțiune.
Bărbatul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, să fie prezentat Curții de Apel Galați, pentru luarea unei măsuri preventiv și supus procedurilor de extrădare către statul solicitant, în conformitate cu tratatele și acordurile internaționale aplicabile.
Aplicația E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și a infracțiunilor grave, facilitând schimbul rapid și eficient de informații între autoritățile competente din țară și din spațiul Schengen. Utilizarea acestei aplicații a demonstrat deja eficiența sa în identificarea și reținerea suspecților, contribuind la asigurarea siguranței și securității cetățenilor, precizează IPJ Galați. VIDEO, mai jos! 👇

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite