24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Certificat de competenţă profesională fals, descoperit la controlul de frontieră
Galați: Certificat de competenţă profesională fals, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competenţă profesională fals.
"În data de 24 iulie a.c., în jurul orei 21.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier, format dintr-un camion şi o remorcă, înmatriculat în Ucraina. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transportul internaţional de mărfuri, cu însemnele autorităţilor din Ucraina. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că certificatul de competenţă profesională nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
! În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Articole înrudite