19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş vor primi dotări de 16,8 milioane euro prin PNRR
Galaţi: Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş vor primi dotări de 16,8 milioane euro prin PNRR

Primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu a semnat, miercuri, un important contract de finanţare în cadrul PNRR prin care toate cele 63 de unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli şi licee) din oraş vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Este vorba despre mobilier şcolar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (calculatoare, imprimante, routere). În plus, laboratoarele de informatică vor fi dotate cu calculatoare de ultimă generaţie, laboratoarele de ştiinţe vor avea mobilier adecvat şi echipamente specifice, la fel şi sălile de sport. De asemenea, şcolile tehnice vor avea ateliere cu dotări moderne.

Am spus mereu că de la educaţie porneşte totul, iar copiii trebuie să se bucure de cele mai bune condiţii. Este pentru prima dată când toate grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi dotate simultan, prin acest proiect important din cadrul PNRR. Mai mult, fiecare clasă va avea dotări IT&C. Facem totul pentru copiii noştri, pentru viitorul lor. Şi nu ne oprim aici”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Contractul are ca termen de realizare o perioadă de 18 luni. Primăria municipiului Galaţi derulează deja investiţii importante în şcolile, grădiniţele şi liceele din oraş. Peste 20 dintre acestea au fost deja modernizate, iar pentru alte 30 proiectele sunt în diverse stadii, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite