18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY Galaţi lansează înscrierile pentru o nouă ediţie a Şcolii de vară
LIBERTY Galaţi lansează înscrierile pentru o nouă ediţie a Şcolii de vară

În luna aprilie, Academia GREENSTEEL din cadrul LIBERTY Galaţi deschide înscrierile pentru „Şcoala de vară”, principalul program de internship demarat de companie. Aflat la a 13-a ediţie, programul îşi propune să recruteze până la 40 de studenţi şi absolvenţi care vor face practică în companie în perioada 10 iulie – 18 septembrie.
Desfăşurată anul acesta sub umbrela Change Makers, Şcoala de vară se adresează tinerilor care vor să se implice în transformarea sustenabilă a companiei, să facă un prim pas în carieră şi să înveţe despre industria oţelului. Lansată în 2012, Şcoala de vară a oferit până în prezent oportunităţi de învăţare practică unui număr de peste 500 de studenţi din Galaţi, Iaşi, Roman, Craiova sau Bucureşti. Peste 160 dintre aceştia au devenit angajaţi la LIBERTY Galaţi.
„Avem nevoie de oameni, inovaţie şi investiţii pentru ca producţia de oţel de la LIBERTY Galaţi să devină neutră în emisii de carbon până în 2030. Oamenii sunt esenţiali în acest proces, de aceea investim în prezentul şi viitorul acestora prin programe ca Şcoala de vară şi Academia GREENSTEEL. Problemele pe care trebuie să le rezolvăm sunt complexe, iar soluţia presupune o abordare globală. Poluarea, schimbările climatice şi calitatea mediului care ne înconjoară depind de transformarea globală a industriei siderurgice care este responsabilă pentru circa 8% din emisiile totale de CO2, iar pe de altă parte dezvoltarea economiei şi infrastructurii depind de creşterea producţiei de oţel care se estimează a se dubla până în 2030. Soluţia noastră este GREENSTEEL, de aceea invităm specialiştii şi tinerii pasionaţi de sustenabilitate să ne ajute să găsim şi alte soluţii inovative de eficientizare şi reducere a emisiilor de carbon prin acest program care oferă două luni de experienţe reale într-o companie de importanţă strategică pentru comunitatea din Galaţi şi pentru economia României”, a declarat Radu Ionescu, General Manager, LIBERTY Galaţi.
În luna aprilie 2024, compania recrutează studenţi şi proaspăt absolvenţi pentru poziţii şi specializări în inginerie electrică, inginerie metalurgică, inginerie mecanică, automatică, electrică, vânzări şi marketing. Tinerii vor avea ocazia să se implice în operaţiunile companiei, să înveţe despre industria oţelului şi despre planurile de transformare GREENSTEEL la LIBERTY Galaţi. De asemenea, împreună cu mentorii, internii vor avea ocazia să lucreze în proiecte concrete, cu aplicabilitate practică, într-un mediu plin de provocări, dar şi să participe la cursurile create special pentru ei, menite să le dezvolte noi abilităţi, precum comunicarea, gândirea analitică, munca în echipă.
Candidaţii pot accesa specializările disponibile pe pagina de web a companiei https://libertysteelgroup.com/ro/cariere/internship/ şi pot trimite CV şi scrisoare de intenţie, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până pe 30 aprilie 2024, potrivit unui comunicat al LIBERTY Galaţi.


Articole înrudite