22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Vacanţă din pridvorul Bisericii" pentru 125 de copii în Parohia Brătuleşti (FOTO)
"Vacanţă din pridvorul Bisericii" pentru 125 de copii în Parohia Brătuleşti (FOTO)

În Parohia "Sfântul Nicolae" din localitatea gălăţeană Brătuleşti, luni, 31 iulie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat programul eparhial de vară dedicat tinerilor şi copiilor şi intitulat sugestiv "Vacanţa din pridvorul Bisericii".
125 de copii şi tineri însoţiţi de preoţii din parohiile Umbrăreşti 1 - Vale, Cotoroaia, Corod 2, Corod 4, Lieşti şi Brătuleşti s-au reunit la Centrul Socio-Cultural "Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv" din Brătuleşti, animaţi de dorinţa de a se împrieteni, de a se ruga, a discuta şi a se juca împreună într-un cadru primitor şi frumos amenajat.
Ziua a fost deschisă cu un moment de rugăciune în "biserica dintre tei", aşa cum mai este cunoscut locaşul de cult din Brătuleşti, în timpul rugăciunii cât şi pe parcursul zilei, Dumnezeu dăruind pământului ploaie, iar participanţilor multă bucurie.
Privind prin ochii de copil, ploaia a întregit jocurile cu mult amuzament, iar curtea a răsunat de râsete şi multă voie bună.
După ce a fost vizitat micul muzeu tradiţional, tinerii au învăţat să acorde primul ajutor, exersând pe manechin manevrele specifice unei situaţii de urgenţă, fiecare primind indicaţii şi explicaţii valoroase de la medici şi studenţi medicinişti voluntari.
Mâncarea servită şi diversitatea de prăjituri au fost pregătite de mamele şi bunicile din parohie, iar pepenele a reuşit să fie un desert de nelipsit.
Jocurile recreaţionale în aer liber şi activităţile sportive precum tir cu arcul, tenis de câmp, tenis de masa şi alte jocuri le-au reamintit tuturor de gingăşia, bucuria şi trăirea adevărată a copilăriei.
La finalul taberei, toţi tinerii au plecat entuziasmaţi de această zi plină de activităţi şi dornici de a mai reveni aici şi cu alte ocazii, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite