15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: La Galeria Mantu, vernisajul unui artist gălăţean îndrăgostit de Veneţia
FOTO: La Galeria Mantu, vernisajul unui artist gălăţean îndrăgostit de Veneţia

Miercuri, 6 martie, la Galeria N.Mantu a Uniunii artiştilor plastici a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei de pictură intitulată „Evadare din fabrica de vise”, care îl are ca autor pe gălăţeanul Valentin Huiban.
Lucrările sale sunt în majoritate peisaje urbane ale celebrului oraş lagunar din Italia, picturi în care putem recunoaşte canalele veneţiene, pitorescul gondolelor, palatele sau vechile pieţe. Tablourile sunt realizate în ulei sau acuarela, dar şi într-o maniera mai modernă, artistul folosind aerograful, care este un instrument de pictură cu aer sub presiune care împrăştie culorile într-un mod eteric pe pânze.
Pe lângă peisaje, Valentin Huiban ne propune şi o serie de lucrări conceptuale, într-un stil retrofuturist, compoziţii care conceptualizează maşinile de curse şi viteza. Complexitatea tehnică se augumentează în alte lucrări printr-o tehnică mixtă tridimensională, fuziune între pictură şi sculptură.
Prin această expoziţie, spectatorii îl pot însoţi pe Valentin Huiban în evadarea din oniric spre realitate, dar şi înapoi spre introspecţie şi o atmosferă cu elemente bizare sau psihedelice. Pictorul distilă percepţiile sale despre lume, proiectându-le uneori naiv, alteori violent înspre exterior.
Vernisajul a fost deschis de preşedintele filialei Galaţi a UAP, profesorul Gheorghe Andreescu, alături de vicepreşedintele Eduard Costandache de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi doamna Jana Andreescu, profesoara care i-a oferit artistului primele noţiuni ale profesiei. Au mai fost prezenţi artişti si iubitori de artă, inclusiv Ioan Tudor, conferenţiar la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite