21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
BRD avertizează: ATENŢIE! O nouă metodă ingenioasă de fraudare
BRD avertizează: ATENŢIE! O nouă metodă ingenioasă de fraudare

În ultimul timp, mesajele pe mail sau pe reţelele sociale în numele unor bănci sau ale unor companii de renume care de fapt sunt lansate de hackeri în speranţa că vor păcăli oamenii să dea click şi să le viruseze telefoanele sau laptopurile sunt din ce în ce mai dese şi mai diversificate.
De aceea, banca BRD Groupe Societe Generale îşi avertizează clienţii să fie deosebit de vigilenţi. "Pe reţelele de socializare circulă o metodă de fraudare foarte ingenioasă care promite câştiguri rapide şi substanţiale. Fraudatorii promovează acest gen de câştiguri prin achiziţia de diferite monede virtuale sau acţiuni la companii binecunoscute. Aceştia se folosesc chiar şi de identitatea unor oameni de afaceri sau personalităţi cunoscute pentru a fi cât mai credibili. Victimele sunt contactate de către fraudatori care se recomanda drept «consultanţi financiari». Aceştia le propun să achiziţioneze diverse monede virtuale sau acţiuni pe platforme de tranzacţionare cu promisiunea unor câştiguri substanţiale. Ulterior, aceste persoane manipulează victimele şi le solicită să instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o aplicaţie (ex: Any Desk) care oferă fraudatorilor controlul total, de la distanţă, asupra dispozitivului, invocând că acesta este procesul de transfer al câştigurilor în contul victimei. Victimei i se va cere sa acceseze aplicaţia personală de internet şi mobile banking (YOU BRD) pentru a se putea efectua încasarea. În realitate aceasta este manipulată să efectueze plăţi către conturile fraudatorilor. Te rugăm să ai grijă la astfel de tentative de fraudă şi să rămâi în siguranţă!", le recomandă clienţilor, reprezentanţii BRD.
Mai multe informaţii despre securitatea informaţiilor, confidenţialitatea datelor şi a tranzacţiilor, găseşti pe site-ul băncii, la secţiunea "În siguranţă".


Articole înrudite