20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CE sprijină industria europeană producătoare de fotovoltaice prin noua Cartă a energiei solare
CE sprijină industria europeană producătoare de fotovoltaice prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului energiei solare din Europa prin promovarea semnării unei Carte europene a energiei solare cu statele membre ale UE şi cu reprezentanţi ai industriei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
În 15 aprilie, cu ocazia primei zile a reuniunii informale a Consiliului Energie, comisarul pentru Energie Kadri Simson, miniştrii din 23 de ţări ale UE şi mai mulţi reprezentanţi ai sectorului au semnat noua Cartă.
"Sectorul de producţie a fotovoltaicelor pentru energie solară este esenţial pentru realizarea obiectivelor noastre în domeniul energiei, al climei şi al competitivităţii. Trebuie să ne asigurăm că industria energiei solare rămâne solidă, pentru a contribui la mixul energetic viitor al Europei, axat pe sursele de energie regenerabile. Carta europeană a energiei solare reuneşte Comisia, autorităţile naţionale şi industria de profil, promovând cooperarea şi oferind sprijin pentru producţia de panouri solare fabricate în Europa, a declarat comisarul pentru Energie, luând cuvântul în cadrul ceremoniei de semnare.
Carta stabileşte o serie de angajamente voluntare de sprijinire a sectorului de producţie a fotovoltaicelor din UE. Ea marchează ultimul pas în cadrul măsurilor Comisiei de sprijinire a producţiei de panouri solare din Europa, urmând unei propuneri de regulament privind industria "zero net", care este acum convenită provizoriu de colegiuitori, şi înfiinţării Alianţei europene a industriei fotovoltaice solare.
Carta va asigura faptul că tranziţia verde şi obiectivele industriale ale Europei merg mână în mână, prin accelerarea utilizării surselor de energie regenerabile, sporind în acelaşi timp competitivitatea sectorului şi crearea de locuri de muncă "verzi", notează Agerpres.


Articole înrudite