22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Profi se pregăteşte să devină Mega
Profi se pregăteşte să devină Mega

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Delhaize „The Lion” Nederland B.V., parte din grupul Ahold Delhaize, intenţionează să preia Profi Rom Food S.R.L.
"Delhaize „The Lion” Nederland B.V. este o companie a grupului Ahold Delhaize, prezent pe piaţa românească prin intermediul Mega Image S.R.L., care are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.
Profi Rom Food S.R.L. îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Profi Rom Food S.R.L. este deţinută de MEP Retail Luxco S.a.r.l., parte a grupului de investiţii MidEuropa.
În cadrul analizei, autoritatea de concurenţă va evalua impactul operaţiunii asupra consumatorului final şi al furnizorilor pe piaţa de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent. În acest context, autoritatea invită furnizorii, inclusiv cei locali, să transmită observaţii cu privire la achiziţia notificată.
Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ", potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis presei astăzi, marţi, 26 martie 2024.


Articole înrudite