01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambrozie pe zeci de terenuri din municipiul Galaţi
Ambrozie pe zeci de terenuri din municipiul Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că s-a constatat prezenţa buruienii ambrozia pe 21 de terenuri aparţinând unor persoane fizice şi juridice de pe raza municipiului Galaţi, în urma verificărilor făcute de reprezentanţi ai Primăriei, alături de Serviciul de Protecţie a Mediului din cadrul Poliţiei Locale. Conform legii, au fost aplicate 21 de somaţii pentru aplicarea metodelor de combatere şi distrugere a acestei plante cu potenţial alergen.
Identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziţia primarului, poliţişti locali şi comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie a fiecărui an, iar a doua verificare se face între 1 august şi 30 octombrie.
În eventualitatea în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravenţională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.
Pentru recunoaşterea ambroziei, pot fi accesate site-urile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (www.mmediu.ro) şi Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro), transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Pe aceeaşi temă: La aşa amenzi, îţi sare alergia! Câţi bani riscă să plătescă gălăţenii prinşi cu ambrozia netăiată

Articole înrudite