12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
70 de şoferi au devenit pietoni în minivacanţă la Galați
70 de şoferi au devenit pietoni în minivacanţă la Galați

Acţiuni de amploare au fost desfăşurate de către poliţiştii gălăţeni pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada minivacanţei.
"Având în vedere că minivacanţa din perioada 1-5 iunie s-a încheiat, evidenţiem rezultatele măsurilor dispuse, menite să asigure un climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cu accent pe prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetăţenilor şi creşterea capacităţii de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Astfel, au fost organizate şi desfăşurate 27 de acţiuni şi s-a intervenit la 227 de evenimente, 167 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii gălăţeni au aplicat 829 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 394.584 de lei.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, 38 de poliţişti rutieri au fost prezenţi, zilnic şi au acţionat cu 15 aparate radar. Totodată, au fost reţinute 67 de permise de conducere, din care 27 pentru depăşirea vitezei legale, 10 pentru consumul de băuturi alcoolice, 1 pentru consum de substanţe psihoactive, iar 29 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reţinute 39 de certificate de înmatriculare.
În cele cinci zile, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni, dintre care: 10 contra persoanei, 2 contra patrimoniului, 6 la regimul siguranţei rutiere, 1 de altă natură. În urma activităţilor curente de serviciu, dar şi de investigaţii, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni", transmite IPJ Galaţi.


Articole înrudite