De la 1 martie tecucenii ce locuiesc în Tabăra de sinistraţi din incinta fostelor unităţi militare îşi duc zilele la lumina lumânării, având în vedere faptul că furnizarea energiei electrice a fost sistată, motivat de faptul că au fost înregistrate datorii foarte mari. Chiriaşii modulelor din tabără au refuzat achitarea facturii de energie electrică deoarece aceasta era, după propriile păreri, mult prea mare pentru consumul din module. Reacţia primarului Eduard Finkelstain la refuzul sinistraţilor de a-şi achita facturile a fost prompt şi foarte clar, pe înţelesul tuturor: „cine nu plăteşte datoriile va fi evacuat din tabără, să fie clar”. Şi se pare că a fost destul de clar, căci în ultima săptămână cinci familii au părăsit tabăra iar alte două sunt pe picior de plecare.
Care este reacţia primarului Eduard Finkelstain la gestul sinistraţilor de a părăsi tabăra am observat stând de vorbă cu acesta, care ne-a confirmat: „O parte dintre chiriaşii din tabără au înţeles că nu este o glumă şi ca atare au căutat soluţii. Şi bine au făcut. La această dată avem cinci module eliberate, pe care le-am şi ridicat şi le-am depozitat la Jandarmerie. Două familii au anunţat că vor pleca în câteva zile şi vom ridica şi cele două module, iar în continuare aşteptam să îşi găsească şi alţi chiriaşi un loc unde să se mute. Noi suntem destul de indulgenţi, aşteptam să îşi găsească fiecare un loc unde să se mute, căci nu vrem să aruncăm oamenii în stradă cu copii mici, însă această indulgenţă trebuie luată ca atare. Cine nu îşi caută un loc unde să se mute în perioada imediat următoare va fi evacuat. Vrem ca această problemă să se rezolve paşnic, însă să se rezolve şi în timp mai scurt, nu ne putem tărăgăna până la iarnă. În câteva luni dorim să desfiinţăm tabăra de sinistraţi”.
Cum hotărârea primarului Eduard Finkelstain pare de nezdruncinat, sinistraţii nu au altceva de făcut decât să îşi caute un loc unde să locuiască, pentru a nu se trezi cu întreaga familie în stradă.