29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fost poliţist de frontieră din Galaţi surprins la malul Prutului cu şase colete uriaşe cu ţigări - GALERIE FOTO/VIDEO
Fost poliţist de frontieră din Galaţi surprins la malul Prutului cu şase colete uriaşe cu ţigări - GALERIE FOTO/VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 128.800 de ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reţinut în cauză!

"În data de 20 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă. Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 20.10, un echipaj format din poliţişti de frontieră a depistat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vădeni, o persoană de sex masculin, un gălăţean în vârstă de 55 de ani, care desfăşura activităţi de contrabandă, lângă acesta fiind descoperite şase colete voluminoase, ambalate în folie de culoare neagră, o sfoară şi o barcă ancorată la mal. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 128.800 de ţigarete, în valoare de aproximativ 64.400 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

! În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Faţă de bărbatul depistat la malul râului Prut a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, în cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reţinut în cauză.

Bărbatul este fost poliţist de frontieră. A ieşit la pensie în 2016.

GALERIE FOTO/VIDEO, mai jos!


Articole înrudite