25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Cum arată Grădiniţa „Codruţa”, din Micro 19, după modernizare
FOTO: Cum arată Grădiniţa „Codruţa”, din Micro 19, după modernizare

Clădirea în care funcţionează Grădiniţa „Codruţa”, din cartierul Micro 19, a fost modernizată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat de către Primăria municipiului Galaţi.
„Este încă un obiectiv important de care vor beneficia copiii. Pe de o parte asigurăm un confort mai mare, iar pe de altă parte va scădea consumul de energie în acest spaţiu al grădiniţei. Şi nu ne oprim aici. Vom continua investiţiile în educaţie pentru a le asigura copiilor toate condiţiile de care au nevoie”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Principalele categorii de lucrări de intervenţie la „Grădiniţa Codruţa” au vizat: izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiei de iluminat, realizarea unui sistem de preluarea a apelor pluviale etc.
Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,2 milioane de lei, din care circa un milion de lei reprezintă fondurile nerambursabile.
Primăria municipiului Galaţi a realizat deja 20 de obiective de investiţii ce au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş. Mai mult, sunt în diverse stadii alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor.
Proiectul „Reabilitare şi eficientizare energetică Grădiniţa cu program prelungit Codruţa”, cod SMIS 137447, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!

Articole similare: FOTO: Cum arată Liceul „Dunărea” din Galaţi după modernizare


Articole înrudite