14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Garda de Mediu Galaţi a rămas fără şef
Garda de Mediu Galaţi a rămas fără şef

Comisarul şef Sorin Dănăila a fost demis, zilele trecute, de şefii de la Bucureşti. Acesta a fost numit în această funcţie, pe 1 iulie 2022, iar după doar câteva săptămâni de la nimire, s-a remarcat cu un scandal fără precedent: s-a luat la bătaie cu un alt comisar din cadrul instituţiei.
Monitorul de Galaţi a relatat despre incident în articolul: Altercaţie terminată la spital între comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi şi un alt comisar.
Am încercat să obţinem o declaraţie din partea proaspătului demis, însă acesta nu a răspuns la apelurile redactorilor noştri.
Cum această funcţie revine, potrivit algoritmului politic, Partidului Naţional Liberal, l-am contactat pe deputatul George Stângă, preşedintele PNL Galaţi şi totodată preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.
Acesta a spus că nu cunoaşte motivele pentru care Sorin Dănăilă a fost demis şi a confirmat că a fost emisă decizia de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcţiei de comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi de către Dănăilă.
George Stângă nu a avansat niciun nume pentru o nouă numire.
Momentan, persoana care asigură interimatul la conducerea Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi este comisarul Liliana Cornea. Aceasta a asigurat interimatul la conducerea instituţie de nenumărate ori de-a lungul anilor.


Articole înrudite