Codruţa, Barney, Nuţi şi Baloo dar şi Bunica, urşii de la Zoo Galaţi, au avut meniu special de caniculă. Este vorba de îngheţată făcută ca la mama acasă, mai ales din fructe autohtone, dar şi de alte bunătăţi, cum ar fi cozonaci dar şi carne.
„Canicula ne-a determinat să modificăm meniul animalelor. Acum le dăm mai ales fructe, îngheţată din fructe autohtone mai ales, făcută aici, la noi, nu cu chimicale. Le dăm până şi carnea îngheţată, pentru că altfel, pe căldură, nu prea o mănâncă. Pe lângă asta, ca să îi răcorim, le facem şi duş mai des cu furtunul când intră în piscina lor. Bunica, ursoaica cea mai bătrână, are propria ei cadă din piatră şi un fel de duş ca să se răcorească. Dăm mai multe fructe proaspete şi cailor, iar pentru alte animale, cum ar fi tigrii şi leii, le dăm şi alte alimente, dar nu îngheţată, deoarece pot să facă roşu în gât. Urşii nu fac aşa ceva. Tigrii au şi climatizare în incinta lor”, a spus Doru Ene de la Grădina Zoo Galaţi.
De căldură mai că nu le pasă struţilor, care par a se fi acomodat numai bine cu temperatura.