Casa Corpului Didactic (CCD) Galaţi a desfăşurat, miercuri, o întâlnire de lucru programată în cadrul proiectului Grundtvig - Parteneriate pentru învăţare 2012 „Instrumente pedagogice utilizate în educaţia tinerilor pentru socializare cu părinţii”, finanţat prin Programul de Învăţare pe toată durata vieţii.
Întâlnirea a avut ca scop analiza instrumentelor educaţionale inovative elaborate în cadrul parteneriatului european şi a rezultatelor implementării diferitelor metode, tehnici utilizate în vederea optimizării relaţiei dintre copii şi părinţi. Printre participanţi au fost reprezentanţi ai diferitelor instituţii de educaţie şi formare, asociaţii şi ONG-uri din alte ţări dar şi de la Inspectoratul Şcolar Galaţi, profesori din şcoli, licee şi grădiniţe din judeţul Galaţi, care sunt şi parteneri în proiect.
În cadrul acestui proiect, Casa Corpului Didactic din Galaţi, a implementat programul de formare continuă „Educaţie parentală” avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Ultima astfel de întâlnire, desfăşurată la sediul CCD Galaţi, a avut loc la sfârşitul anului trecut.
Potrivit declaraţiei directorului CCD, prof. Laurenţiu Ichim, "acest program are ca scop abilitarea cadrelor didactice pentru a dezvolta proiecte educaţionale pentru părinţi şi copii, prin folosirea experienţei diverşilor parteneri".
Programul de formare s-a adresat, însă, şi părinţilor. În cadrul atelierelor de lucru cu părinţii, desfăşurate în parteneriat cu cadrele didactice din cinci şcoli din Galaţi, s-a remarcat din analiza chestionarelor de feedback dar şi din interviuri cu aceştia că există o mare nevoie de dezvoltare a unui stil parental competent în beneficiul copilului.