25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ziua Mondială a Refugiatului, marcată la UDJG
Ziua Mondială a Refugiatului, marcată la UDJG

Reprezentanţa Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează o ceremonie de marcare a Zilei Mondiale a Refugiaţilor, eveniment care se va desfăşura pe data de 19 iunie, cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul M, Strada Domnească nr. 111.
"Sub sloganul „Pentru o lume în care refugiaţii sunt bineveniţi”, ceremonia din acest an vizează solidaritatea cu refugiaţii şi sensibilizarea opiniei publice în legătură cu necesitatea unei acţiuni colective pentru construirea unei societăţi incluzive, care să susţină demnitatea şi speranţa refugiaţilor.
În deschiderea evenimentului, prin proiectarea unui film de scurt metraj publicul va fi familiarizat cu experienţele şi poveştile unor refugiaţi. În partea a doua a ceremoniei au fost pregătite câteva spectacole susţinute de comunităţile locale de refugiaţi, cu muzică, dans şi exprimări artistice care sărbătoresc diversitatea culturală şi unitatea.
Participarea României la astfel de evenimente reprezintă un gest puternic de solidaritate, care simbolizează angajamentul în susţinerea acestor valori. Împreună, putem transmite un mesaj de unitate în eliminarea barierelor rămase în calea integrării refugiaţilor în Galaţi, reafirmând deschiderea noastră către construirea unei lumi care să îi poată integra pe refugiaţi în comunitatea locală", potrivit UDJG.
Programul evenimentului:
19 iunie - Aula Magna – Alexandru Ioan Cuza (strada Domnească nr. 111)
10:00-10:15 – Primirea şi înregistrarea participanţilor;
10:15-10:25 – Ceremonia de deschidere;
10:25-10:35 – Proiecţia unui film de 10 minute care evidenţiază experienţele şi poveştile refugiaţilor;
10:35-11:00 – Discursuri oficialităţi;
11:00-11:10 – Discursuri ale unor lideri ai comunităţii de refugiaţi;
11:25-12:25 – Spectacole susţinute de comunităţile de refugiaţi.


Articole înrudite