29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Antreprenoriat inovativ în regiunea Sud-Est, la "Dunărea de Jos"
Antreprenoriat inovativ în regiunea Sud-Est, la "Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi derulează, începând cu luna ianuarie 2018, proiectul "Antreprenoriat inovativ în regiunea Sud-Est (AntRES)". Un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, cu un buget total de 17.666.747,23 lei. Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc joi, 15 martie 2018, în Aula Virgil Madgearu a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru 400 de persoane (din care 300 persoane inactive - studenţi şi şomeri - şi 100 angajaţi) care doresc să demareze o activitate independentă în regiunea Sud-Est şi susţinerea înfiinţării a 72 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiune.
Grupul ţintă al proiectului este format din 400 de persoane (şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban din Regiunea Sud-Est, au reşedinţa sau domiciliul în mediul urban sau rural, în regiunea Sud-Est, în care se implementează proiectul (judeţele Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea). Persoanele selectate să facă parte din acest proiect vor beneficia de următoarele avantaje: participă în mod gratuit la cursurile de formare (80 de ore) pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale, beneficiază de asistenţă oferită pentru întocmirea de planuri de afaceri în vederea înfiinţării de noi întreprinderi (START UP-uri), participă la selecţia planurilor de afaceri, conform metodologiei pentru evaluarea şi selecţia planurilor de afaceri, putând beneficia de acordarea unei finanţări (ajutor de minimis) de maxim 40.000 euro pentru înfiinţarea unei afaceri non-agricole în mediul urban din Regiunea Sud-Est.


Articole înrudite