07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă - Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate (Data: 17.01.2022)
Comunicat de presă - Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate (Data: 17.01.2022)

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare a proiectelor, implementează proiectul „Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate”, aprobat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1. – Creșterea transparenței, eticii și integrității autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului: consolidarea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție la nivelul UAT Municipiul Galați, prin dezvoltarea, promovarea și utilizarea de instrumente specifice prevenirii corupției, în paralel cu îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor privind prevenirea corupției în rândul personalului și aleșilor din administrația publică locală.

Rezultate așteptate:

  1. Realizarea unui Raport privind stadiul implementării măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției la nivelul Primăriei Municipiului Galați;
  2. Elaborarea Planului de integritate la nivelul Primăriei municipiului Galați în acord cu strategia în vigoare;
  3. Elaborarea/revizuirea a 3 proceduri interne privind indicatorii anticorupție;
  4. Organizarea unei campanii de educație anticorupție în rândul angajaților UAT Municipiul Galați;
  5. Organizarea a 3 seminarii de promovare a bunelor practici anticorupţie la care vor participa funcţionari publici/angajați din instituţii publice, consilieri de etică, aleşi locali şi reprezentanți ai ONG-urilor;
  6. Instruirea a 60 persoane (personal de conducere și de execuție din cadrul UAT Municipiul Galați: aparat de specialitate al primarului, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați și aleși locali).

Valoarea totală a proiectului este de 331.871,79 lei din care finanțare nerambursabilă 314.550,48 lei.

Data începerii proiectului: 21.12.2021. Data finalizării proiectului: 21.04.2023.

Cod proiect: Cod SIPOCA 1113/ MySMIS 151809.

Date de contact: Manager de proiect: Elena Victoria Chicoș, șef serviciu, tel.: 0236-307.713, e-mail: personalAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite