19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lansarea proiectului Valoarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor românești în păstrarea și promovare patrimoniului național al identității etno-culturale peste hotare VATDOR - Dor de vatră românească!
Lansarea proiectului Valoarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor românești în păstrarea și promovare patrimoniului național al identității etno-culturale peste hotare VATDOR - Dor de vatră românească!

Lansarea proiectului Valoarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor românești în păstrarea și promovare patrimoniului național al identității etno-culturale peste hotare

VATDOR - Dor de vatră românească!

Asociația Grup de Acțiune Locală „Lunca Joasă a Siretului”, în calitate de beneficiar implementează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice si Cooperare, proiectul  ”VATDOR Dor de vatră românească!” în perioada 01.08.2022-30.11.2022.

Proiectul are ca scop evidențierea valorii tradițiilor, datinilor și obiceiurilor românești în păstrarea și promovarea ăatrimoniului național al identității etno-culturale peste hotare, materializat în promovarea tradițiilor, datinilor și a obiceiurilor la români.

Obiectivul general al proiectului este acela de a păstra și a dezvolta identitatea culturală a satului românesc ca element central al patromoniului cultural la nivel local și regional, revigorarea obiceiurilor și a tradițiilor poporului nostru, ca sursă nesecată de energie ce definește identitatea și continuitatea unui popor.

Scopul proiectului VATDOR – Dor de vatra românească! este de a promova și crește atractivitatea satelor românești, cu un efect pozitiv asupra atingerii turiștilor și cu beneficii economice pentru populația locală, cu un impact pozitiv asupra conservarii și promovării elementelor specifice  etno-culturale (tradiție, datini și obiceiuri) și a dezvoltării turismului rural, oferind cea mai bună promovare satului românesc, folosind oportunitatea oferită de finanțarea SGG- SDC – DGGDRPC.  Acestea se vor materializa, în perioada de implementare, prin crearea unui album dedicat elementelor de cultură și tradiție a poporului nostru și organizarea  unor evenimente de promovare si distribuire album (1 eveniment în țară si 1 eveniment extern).

REZULTATE AȘTEPTATE: 1 album foto digital, 1 album foto tipărit, 1 site de prezentare, 1 campanie de promovare(Campanie Google AddWords), 1 campanie social media, 6 acorduri de parteneriat cu instituții similare, 1 studiu de impact în urma campaniilor online.

Valoarea totală a proiectului este de: 186.402 lei ( din care 167.402 lei – SGG prin SDC - DGGDRPC și 19.900 lei Asociația Grup de Acțiune Locală Lunca Joasă a Siretului).

Date de contact de unde puteti obține informații:

Beneficiar: Asociația Grup de Acțiune Locală Lunca Joasă a Siretului

Telefon: 0748787616, 0757026303

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Manager proiect: Carmen CUHARIȘCĂ

Reprezentant legal: Alin-Nicușor RACOVIȚĂ

Pagina Website proiect: www.vatdor.ro  


Articole înrudite