24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă sesiune de finanţare a investiţiilor în exploataţii pomicole prin PNDR 2020
O nouă sesiune de finanţare a investiţiilor în exploataţii pomicole prin PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă lansarea în perioada 27 decembrie 2017 – 30 iunie 2018 a unei noi sesiuni de primire a solicitărilor de finanţare prin intermediul submăsurii 4.1a „Investiţii în exploataţii pomicole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanţare a investiţiilor în sectorul pomicol sunt în valoare de 85 de milioane de euro. Pragul de calitate lunar stabilit pentru perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018 este de 40 de puncte şi scade treptate până la minimul de 10 puncte în ultima lună a sesiuni (iunie 2018).
„Atât la AFIR, cât şi la Autoritatea de Management pentru PNDR am primit numeroase solicitări privind deschiderea unei noi sesiuni de finanţare pentru exploataţiile pomicole. Mă bucură foarte mult interesul fermierilor, pentru că astfel putem să acordăm un sprijin suplimentar acestui sector deosebit de important pentru agricultura României. Sunt în asentimentul solicitanţilor că aceste tipuri de proiecte sunt complexe şi au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, de aceea sesiunea care se va deschide în acest final de an va fi disponibilă pe o perioadă de şase luni. Sper ca în acest interval să primim proiecte de calitate care să crească în viitor producţia pomicolă a ţării noastre”, a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).
În perioada 2015 – 2017 AFIR a primit 552 de solicitări de finanţare pentru investiţii în exploataţii pomicole în valoare de peste 250 de milioane de euro, gradul de consumare a alocării fondurilor disponibile fiind de aproximativ 91%.
Modalitatea de depunere a cererilor de finanţare este cea on-line prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei, www.afir.info. Toţi cei interesaţi pot consulta pe site-ul AFIR (secţiunea Investiţii PNDR – Sector Pomicol – sM 4.1a) Ghidul solicitantului şi anexele aferente sM 4.1a, documente necesare pentru întocmirea unui proiect de investiţii în sectorul pomicol, finanţat prin PNDR 2020.


Articole înrudite