22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Geloasă, o gălăţeancă şi-a luat familia la bătaie. Pe soacra oarbă a muşcat-o de deget
Geloasă, o gălăţeancă şi-a luat familia la bătaie. Pe soacra oarbă a muşcat-o de deget

O femeie din judeţul Galaţi trage acum ponoasele pentru că s-a pierdut cu firea şi le-a administrat o bătaie soră cu moartea atât soţului, cât şi soacrei. Ea îşi suspecta partenerul de viaţă că o înşeală, notează adevarul.ro.
Curtea de Apel Galaţi a condamnat-o definitiv pe o femeie din satul Viile, ce aparţine comunei gălăţene Fârţăneşti, la o amendă penală de 2.400 de lei pentru lovire şi alte violenţe.
Judecătoria Târgu Bujor îi aplicase iniţial o amendă penală de 4.800 de lei şi o obligase pe gălăţeancă să le plătească soţului său şi soacrei şi daune morale în sumă totală de 3.000 de lei, dar instanţa superioară a avut o cu totul altă părere despre cele întâmplate şi implicit despre pedeapsa ce ar trebui să îi fie aplicată femeii.
Totul a pornit de la suspiciunea gălăţencei că soţul o înşeală. Găsise în telefonul lui mai multe mesaje pe care acesta le-ar fi primit de la alte femei şi l-a confruntat, dar partenerul de viaţă a negat totul.
Pe 30 iulie 2020, femeia a plecat la soacra ei ca să îşi caute bărbatul, iar după o altă discuţie în contradictoriu, l-a luat la bătaie. L-a lovit cu un polonic în cap, dar şi cu palmele şi pumnii.
Din declaraţiile martorilor, şi gălăţeanca a primit câteva lovituri de la soţul ei.
În colimatorul femeii a intrat şi soacra ei, care este oarbă. Gălăţeanca a lovit-o şi pe ea cu polonicul în cap, a târât-o pe o alee din curte şi a muşcat-o de degetul arătător de la mâna dreaptă.
Atât soţul gălăţencei, cât şi soacra acesteia au ajuns la spital. Primul a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, în timp ce soacra a necesitat 7-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Curtea de Apel Galaţi a decis să anuleze daune morale pe care gălăţeanca fusese obligată de prima instanţă să le plătească soţului său şi soacrei.
„Curtea consideră că, faţă de contextul în care a avut loc conflictul (respectiv, pe fondul suspiciunilor inculpatei că soţul său avea o relaţie extraconjugală şi, mai departe, a sentimentelor de batjocură, frustrare şi neputinţă încercate de aceasta), simpla condamnare a inculpatei este suficientă pentru a compensa daunele morale suferite de persoanele vătămate”, şi-a motivat decizia instanţa de judecată.


Articole înrudite