22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Mulţi oameni folosesc autostrăzile în fiecare zi, însă, prea atenţi la indicatoare şi, uneori, grăbiţi să ajungă la destinaţie, nu se mai gândesc la efortul şi imaginaţia celor care le-au construit. Vă invităm să meditaţi, pentru câteva secunde, la munca ce a stat în spatele acestor structuri care ne apropie şi ne fac viaţa mult mai uşoară.

Podul acestei autostrăzi din regiunea Basilicata, din Italia, în apropaere de Satriano, este construit în mijlocul unui peisaj fascinant.

Înconjurată pe trei sferturi de păduri în veşminte tomnatice, cam aşa arată "intersecţia" autostrăzilor E313 şi E314 din Lumen, Belgia, la sfârşitul lunii octombrie.

Linia din imaginea de mai jos nu este un canal plin cu apă, aşa cum pare la prima vedere. Este autostrada panamericana ce traversează deşertul Nazca, din Peru. Pe suprafaţa platoului arid se află reprezentările ciudate care au determinat specialiştii în OZN-uri să spună, la un moment dat, că aici a fost locul de aterizare al farfuriilor zburătoare.

Părăsind peisajul arid al deşertului peruan, ne îndreptăm atenţia către o un pod ce pare a se topi în mare.

Podul din golful Hangzhou, din provincia chineză Zhejiang, şerpuieşte pe 36 de kilometri deasupra apei, asigurând o legătură importantă cu oraşul Shanghai. Anunţat de autorităţile chineze ca fiiind cel mai lung pod din lume, el leagă metropola Shanghai de oraşul port Ningbo, din provincia Zhejiang.

Ne îndreptăm acum atenţia către Los Angeles unde putem admira Autostrada interstatală 405. Pare să aibă suficiente benzi pentru toată lumea.

Uneori, fără indicatoare sau fără GPS ne putem rătăci foarte uşor. Probabil trebuie să cunoşti foarte bine această zonă, pentru a putea şti ce direcţie să urmezi. Suntem tot în Los Angeles, iar acest labirint reprezintă locul în care poţi să treci de pe o autostradă pe alta.

Iată şi o altă privelişte de vis: o autostradă, ce pare a se transforma într-un fluviu de lumină, se scurge spre oceanul roşiatic al asfinţitului ce cuprinde zgârie-norii oraşului Dallas, din Texas.

Nu de puţine ori, atunci când vrem să evadăm pentru câteva zile din jungla urbană, ne putem confrunta cu situaţii ca cea prezentată mai jos. Ceea ce pare a fi o parcare este de fapt o staţie de taxare de pe o autostradă, lângă Villefranche-sur-Saône, în estul Franţei.


Articole înrudite