25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CEO-ul Disney îşi afirmă ''profundul respect'' pentru greviştii de la Hollywood
CEO-ul Disney îşi afirmă ''profundul respect'' pentru greviştii de la Hollywood

Directorul executiv al Walt Disney, Bob Iger, a afirmat miercuri că este hotărât să găsească o soluţie la grevele actorilor şi scenariştilor de la Hollywood, menţionând un ''respect profund'' pentru profesioniştii din domeniul creativ, comentarii care marchează o schimbare de atitudine faţă de declaraţiile sale anterioare, ce au provocat tensiuni luna trecută, relatează Reuters.
Iger le-a spus luna trecută actorilor că solicitările lor sunt ''nerealiste''.
Greva scenariştilor de la Hollywood a intrat miercuri în cea de-a 100-a zi după ce negocierile contractuale au eşuat, iar greviştii spun că cererile le sunt desconsiderate. Greva actorilor a început în urmă cu mai puţin de o lună.
Utilizarea sporită a inteligenţei artificiale a fost unul dintre subiectele-cheie pentru membrii sindicatelor, care se tem că AI ar putea înlocui contribuţia lor creativă.
''Nimic nu este mai important pentru această companie decât relaţiile sale cu departamentele creative'', a spus Iger miercuri, în cadrul unei discuţii despre rezultatele trimestriale ale Disney.
''Am un respect şi o apreciere profunde pentru toţi cei care sunt vitali pentru extraordinarul motor creator ce pune în mişcare această companie şi industria noastră'', a spus el.
Iger, care a revenit anul trecut în funcţia de director executiv Disney, nu a precizat cum va contribui pentru a opri grevele.
În iulie, Iger a înfuriat membrii ambelor sindicate după ce a spus că solicitările sindicatului actorilor SAG-AFTRA, în ceea ce priveşte contracte de muncă cu salarii mai mari şi limitarea utilizării inteligenţei artificiale, sunt ''nerealiste''.
Actorul Bryan Cranston, cunoscut pentru serialul ''Breaking Bad'', l-a pomenit pe Iger o săptămână mai târziu într-un discurs adresat actorilor grevişti în care a spus: ''Nu ne aşteptăm să înţelegeţi cine suntem, dar vă cerem să ne ascultaţi. Şi, în plus, să ne ascultaţi când vă spunem că nu o să permitem ca slujbele noastre să fie date roboţilor''.
Sub conducerea lui Iger, Disney a înfiinţat un grup operativ pentru studiul inteligenţei artificiale şi a modalităţii prin care aceasta poate fi implementată în companie, a relatat marţi Reuters, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite