25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Părul nespălat este oficial la modă
Părul nespălat este oficial la modă

Părul curat şi îngrijit a ieşit din nou din tendinţe, fiind înlocuit cu succes de "părul de a doua zi", recunoscut în lumea modei drept "wet hair look", o modalitate atipică de coafare, care revine periodic în atenţia stiliştilor, promovată atât de vedete, dar şi de marile case de modă care dictează trendurile. Fie că este vorba de un păr nespălat de 3-4 zile şi ulterior stilizat pentru a arată neglijent, fie că este o coafură obţinută prin folosirea câtorva produse de îngrijire şi aranjare a părului, coafura cu aspect de păr ud, nespălat şi dezordonat este extrem de versatilă şi se potriveşte tuturor lungimilor de păr, susţine Vogue.

De ce să vă spălaţi părul? Poate că pur şi simplu ar trebui să gândiţi o coafură care se potriveşte perfect unui păr neîngrijit. Aceasta este ideea stiliştilor şi a marilor case de modă, care propun pentru primăvara anului 2024 revenirea la coafura "wet hair look", prin valorificarea texturii onctuoase a părului, fie coafat cu produse specifice, fie doar nespălat. În plus, "wet hair look" este şi o coafură apreciată de vedetele de la Hollywood şi este foarte uşor de realizat. "Coafurile care sunt finisate în mod deliberat pentru a părea parţial date cu gel, uşor unsuroase sau delicat umede atrag atenţia, deoarece reflectă în mod eficient strălucirea", spune hairstylistul Vernon François. Hairstylistul Mara Roszak împărtăşeşte aceeaşi opinie, spunând că această coafură este "cool şi minimalistă", dar şi ofertantă, deoarece părul poate fi aranjat în mai multe feluri pornind de la acest stil. "Îmi place aspectul inspirat de stilul neîngrijit, care aminteşte de toate referinţele grozave ale anilor '90 care au revenit în prezent", spune hairstylistul Adam Campbell. "De asemenea, uşurinţa de a obţine acest look este unul dintre cele mai atrăgătoare elemente ale sale."

Dacă nu sunteţi dispusă să vă adaptaţi programul obişnuit de spălare a părului, există produse care vă ajută să creaţi iluzia unei coafuri murdare. "Un spray de păr, spumă şi un gel pe bază de apă sunt prietenii tăi", explică François despre modalitatea prin care se poate obţine un aspect uleios al părului în întregime. Acesta mai recomandă utilizarea unui gel pe bază de ceară, care să fie aplicat în cantităţi tot mai reduse odată cu finisarea coafurii spre lungime. Totodată, părul trebuie împărţit pe secţiuni, iar cu un pieptene se distribuie gelul pe toată lungimea lui - de la rădăcină până la vârf. După ce se aplică suficient gel, urmează un ser de strălucire sau un spray şi ulterior se finisează cu o spumă, notează digi24.ro.


Articole înrudite