21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A murit Dan Matei Agathon
A murit Dan Matei Agathon

Fost ministru al Turismului, Dan Matei Agathon a decedat astăzi, la vârsta de 74 de ani.

Anunţul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România - ANAT. "Astăzi s-a stins din viaţă fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el şi pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihneşte-te în pace, Prietene!", a scris acesta pe Facebook .

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al PDSR şi deputat de Bacău, în perioada 1992-1996, 1996-2000 şi 2000-2004, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, citat de Focus Press. Agathon a fost ministru al Turismului în perioada 1992-1996, dar şi între 2000 şi 2003, în Guvernul Năstase. De-a lungul anilor a mai ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, iar după 1989 a fost şi director în Guvernul României, notează Digi 24.

Potrivit Fanatik, decesul lui Dan Matei Aghaton a fost cauzat de complicaţii provocate de diabet. În ultimele luni starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar organismul său nu a mai răspuns la tratamentul împotriva bolii.

Odihnă veșnică!


Articole înrudite